Bietensmoothie

Misschien wil je wel eens wat anders dan een bietensapje, maak dan eens een lekkere smoothie. Deze is iets grover van structuur omdat deze in de blender gaat.

Smoothies zijn lekker én gezond

Smoothies zijn de laatste tijd erg populair, dit komt doordat het een makkelijke manier is om iedere dag fruit en groenten binnen te krijgen en daardoor dus vitamines, mineralen en vezels binnen te krijgen. De laatste jaren eten steeds meer mensen te weinig groente en fruit en dat is een slechte zaak, want het is erg belangrijk om iedere dag genoeg groente en fruit te eten. Toch kan het lastig zijn om dingen te eten en te drinken die je niet zo lekker vindt. De truc is dan om groente en fruit zo lekker mogelijk voor jezelf te maken. Een goed voorbeeld daarvan is een heerlijke zelfgemaakte smoothie!

Smoothies met groente en fruit

De meeste mensen kennen alleen fruit smoothies, maar nog beter is het om ze met groente en fruit te maken. Je kiest wat ingrediënten en je verstopt de groenten als het ware met de zoete smaken van het fruit. In de meeste smoothes proef je daarom niet eens de groenten. Een andere makkelijke manier is om groente sap als basis te nemen en daar fruit mee te mengen in een blender. Een voorbeeld is bietensap of wortelsap. Beide zijn niet te sterk van smaak en hebben vele gezondheids voordelen. Vooral bietensap is natuurlijk erg goed voor je gezondheid en het verbeteren van je sportprestaties.

bietensmoothie rode biet banaan sinaasappel citroen kiwi
Bietensmoothie met rode biet, bannan, sinaasappel, citroen en kiwi

Bietensmoothie met verse ingrediënten

Neem 2 hele bieten (ongekookt) schil deze en snij ze in stukjes. Neem voor een wat zoetere smaak en wat extra vitamine C een sinaasappel en 2 kiwi’s. Ook die ontdoe je van de schil. De kiwi hoef je niet heel klein te snijden want die is al erg zacht, een keer door de midden is genoeg. De sinaasappel kun je in partjes trekken.

Je doet nu de bieten en het fruit in een blender en giet er een flink glas water bij. Laat de blender draaien tot het een mooi egaal geheel is, maar doe dat niet langer dan een minuut anders verlies je de goede eigenschappen van de bietjes.

Geniet van je smoothie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.