Bietensap maken

Bietensap maken is niet moeilijk maar je hebt er wel een sapcentrifuge bij nodig.

Je gebruikt voor het zelf maken van bietensap rauwe rode bieten, dus geen gekookte bietjes. Met een goede sapcentrifuge kun je heel eenvoudig zelf bietensap maken, het enige wat je hoeft te doen is bij de rauwe bietjes het kontje (waar de wortels en aarde aanzitten) af te snijden, ze te wassen en vervolgens doe je ze met schil en al in de sapcentrifuge. Wel even halveren of in 4-en snijden. Je hebt dan snel een lekkere verse bietensap.

Veel mensen vinden pure bietensap niet lekker, maar als je het mixt is het lekker en gezond! Je kunt voor de smaak je bieten combineren met bijvoorbeeld appel, citroen of wortel, zo maak je steeds een bietensap met een net iets andere smaak en het is ook nog eens heel gezond.

bietensap makenbietensap makenBietensap maken

Sapcentrifuge

Bij een sapcentrifuge worden je bieten en ander groente en fruit door raspen gehaald, die op zeer hoge snelheid ronddraaien. Daarbij ontstaat pulp die wordt gescheiden van het sap. De uiteindelijke opbrengst is pulp en sap.
Door de snelheid waarmee de raspen ronddraaien komt er hitte vrij en er mengt zich zuurstof in het sap. Hierdoor gaan vitaminen en mineralen verloren en zal het sap binnen korte tijd oxideren. Het is daarom aan te bevelen het sap uit de sapcentrifuge direct op te drinken.
De aanschafwaarde van een sapcentrifuge ligt wel lager dan van een slowjuicer. Als je eerst eens wilt proberen of zelf bietensap maken iets voor je is kun je bijvoorbeeld gaan voor de Princess Vitapure sapcentrifuge. Een mooie, functionele sapcentrifuge met goede recensies en goede prijs-kwaliteit verhouding.

sapcentrifuge

Slowjuicer

De naam van de slowjuicer spreekt voor zichzelf. In tegenstelling tot de sapcentrifuge wordt bij de slowjuicer sap op lage snelheid geperst. Dit kan omdat de bieten en ander groente en fruit eerst worden gemalen en gekneusd alvorens te worden geperst. Er komt in het proces geen hitte vrij en er mengt zich veel minder zuurstof in het sap. Het resultaat is sap waarin het grootste gedeelte van de vitaminen en mineralen uit bieten en ander groenten en fruit nog aanwezig zijn.
De sapopbrengst is echter niet lager, maar juist hoger dan die van een sapcentrifuge, omdat er veel beter met de bieten en ander groente en fruit wordt omgesprongen.

Als je echt ten volle van bietensap wilt profiteren is een slowjuicer zeker aan te bevelen. Een goede prijs-kwaliteit verhouding juicer is bijvoorbeeld de Sana Omega slowjuicer bij Blokker. Wil je echt een mooi item in je keuken en perfecte bietensap maken? Kijk eens naar één van de stijlvolle apparaten bij Fonq.nl of één van de vele mooie slowjuicers op Bol.com!

Hoelang kun je rode bieten bewaren

Rauwe rode bieten kun je redelijk lang bewaren dus je kan gewoon 1 keer in de week rode bieten kopen, bijvoorbeeld op de markt en deze in de koeling bewaren. Buiten de koeling op een droge donkere plek kan ook maar dan drogen ze sneller uit. Neem ongeveer 2 of 3 bieten (afhankelijk van de grootte) per dag voor een lekker vers glas rode bietensap. Bewaar de bieten niet langer dan een week dan worden ze zacht. Voor het meeste sap koop je lekkere verse rode bieten die stevig aanvoelen en waar bij voorkeur nog het loof aanzit als je ze koopt. Met het loof eraan blijven ze langer goed.