Manieren om gezond eten te variëren

Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om gezond te eten, bovendien kan het een beetje saai worden. Daarom geeft dit artikel je een aantal tips om te variëren met recepten zodat je met plezier in de keuken kan staan na een werkdag.

Online foodbloggers

Er zijn op het moment ontzettend veel foodbloggers en vloggers die vrijwel dagelijks posten. Het is heel simpel om ideeën voor nieuwe recepten te verkrijgen door één of twee foodblogs te lezen. Zo varieer je met je recepten zodat deze niet zullen vervelen. Daarbij hebben natuurlijk niet alle bloggers dezelfde smaak, waardoor het vrij simpel is om een blogger te vinden die jouw smaak heeft. Veganistisch, vegetarisch, geen vis, koolhydraatarm? Helemaal geen probleem! Er is voor iedereen wel een foodblog.

 

Maaltijdboxen

Maaltijdboxen, ook wel een foodbox genoemd, worden de laatste jaren erg populair. Maar wat is een maaltijdbox nou precies? Een maaltijdbox is een box die samengesteld wordt op basis van recepten. Een maaltijdbox bevat (vrijwel altijd) precies genoeg ingrediënten om een maaltijd te koken. Maaltijdboxen zijn geweldig voor als je geen inspiratie hebt, bovendien worden de maaltijdboxen rechtstreeks aan de deur geleverd, waardoor je niet naar de supermarkt hoeft te gaan. Bij het bestellen van een maaltijdbox kan je zelf instellen voor hoeveel personen de maaltijdbox zal zijn waardoor je niet te veel of te weinig eten zal hebben. Je kan zelf instellen wat voor soort ingrediënten je in de maaltijdbox wilt hebben, vegetarisch is mogelijk, maar ook vlees en vis is beschikbaar, dat dien je dan wel aan te geven.

Met een maaltijdbox kan je dus gevarieerd eten zonder daarvoor naar de supermarkt te hoeven gaan, daarbij is het ook nog eens goed voor het milieu omdat je minder voedsel weg gooit én het is erg gezond. Op het gebied van prijs verschillen supermarkten en foodboxen nauwelijks, in veel gevallen is de maaltijdbox zelfs voordeliger.

Een dieet volgen

Een dieet volgen is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, aangezien het veel van je vereist. Je kan een dieet volgen om af te vallen, of juist om aan te komen. Het voordeel van een dieet volgen is dat je een op maat gemaakt voedingsschema van je diëtist of gewichtsconsulent krijgt om op je gewenste lichaamsgewicht te komen. Afvallen en aankomen is natuurlijk niet de enige reden waarom je een dieet kan volgen. Bij bepaalde ziektes of allergenen is een dieet ook erg handig. Bij diabetes type 2 is het bijvoorbeeld belangrijk om zo gezond mogelijk te leven, daar kan een dieet goed bij helpen, er zijn daarom ook veel diabetes dieet-tips op het internet te vinden, waar het leven voor een persoon met diabetes net even wat makkelijker wordt. Ook mensen met een lactose-allergie of iets dergelijks kunnen er goed aan doen om een dieet te volgen. Daarbij is het nooit verplicht om een dieet te volgen, maar het zorgt er wel voor dat je precies de vitamines en mineralen binnenkrijgt die je nodig hebt om gezond te leven. In het geval dat je het zelf lastig vindt om goede maaltijden samen te stellen die ook nog eens gezond zijn is het voor jou misschien interessant om een afspraak te maken bij een diëtist.

Hopelijk heeft dit artikel je enige ideeën gegeven om je maaltijden te variëren en alsnog gezond te blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.